About Me

My photo
Ampang, Kuala Lumpur, Malaysia
I intend to keep the web site updated on a regular basis. I’m happily married with my loving husband. A bubbly person; easy going and adore children so much. Follow My Links to access my photographs and blog Cheers!!!!

PROMOTION PHOTOGRAPHY :

Waktu

Saturday, July 3, 2010

My New Mi Casa

Woot..woot...

Dah lama x update, tpi sbb mr.kay kata aku perlu buat sesuatu kt blog aku sbb dia tgk dok  mcm tu jek ..dah bersawang =.=

yolah2 den nk buek la ni...

Nak habaq mai laaa....smlm aku pindah ke rumah baru....mak aiii aku rase nk patah dah pinggang...bangun pagi kaki x leh nk pijak lantai, tapak tangan aku dh keras dow...siap  lengan dh de muscle  :)  bayangkan gua angkat dri tingkat bwh ke tingkat 4...start pkl 11 sampai pkl 3.00 pagi. 

Mr.Kay bising suruh aku x yah tolong...aku plak yg jenis x leh dok diam..de hati nk tolong angkat barang..(padan muke aku smpi sakit2 bdn...)

Pindah umah mmg amatlah memenatkan.....penat 1..nk packing barang, angkut barang last punggah barang.. aku mmg x suke...1 lagi barang kite leh rosak...dlm proses ni oven pemberian akak  masa kawen dulu jatuh huaaaaa....nagis aku...masa angkat tilam tu diorg x nmpk oven ni kt atas meja...kedebukkk jatuh...berkecai hati aku tgk ...sayang tul...lgi 1 almari...Pemberian harijadi Mr.Kay masa bufday aku...almari tu panjang..so nk time nk bawak kuar susah...nk masuk pon payah adesssss...abis calar balar....tpi mmg susah tul almari ni...bertungkus lumus parid , shahrul & Mr.Kay nk masukan dia...

Umah aku tingkt 4 plak tu..mmg lah exhausting..... abis peluh jantan kuar....mencabar tul...Mr.Kay soweyy ye x dpt nk urut u..sbb i pon dh x larat ...apa kata u urut i , i urut u heheheh...
Mr.Kay dh sediakan n.ayam utk semua org smlm...aku & mr.kay makan after abis punggah sume brg...mcm org kebulur kitaorg lahap nasi tu  ;p

OK Chapter 1 dah berakhir...chapter 2 lom lg..nk mengemas balik sume brg2 ni...huaaaaa rasa nk nagis...korang nk tau klu berpindah masa bujang2 dulu x lah mcm ni..dah berkawen ni, dh double sume..
Dengan pertolongan farid (abg amer) kami upah 3 org dgn 1 lorry...x muat sume brg2 , siap but 2 trip...Thanks to satu2nye wakil TRT Kekanda Shahrul, My sweet Sister in law Ita , Abg Sham & sasa, Asu Sefamily x lupe mak mentua koi(shian mak x brp sihat lg sudi melawat kami) & Newly Wed Farid & his Wife (Milaa)

Meh tgk 2 ,3 keping pic yg aku selitkan kat sini...Ni lah mi casa yg baru...

Apartment 2 tingkat mcm rumah lama aku, tpi sini ruang lebih besar dari yg dulu.

 Tpi yg x beshnye bathroom kt master bedroom xde kt dlm, terletak kt luar...1 lg bathroom kt tingkat bwh....


 Ni Second Bedroom...kami cadang nk sewakan bilik ni...dh siap katil tilam & almari...sesapa berkenan leh la contact sayee  ;)
 

Ruang tamu aku paling suke sbb besooo... (wuuhooo...leh main kejar2 dgn Mr.Kay nyeehh..nyeeeehh...nyeehhh  ;p)

                                       C Mr.Kay dah kepenatan tu)

  Ha! ade plak 1 ruang bilik komputer utk Mr.Kay...


Alamak bersepahnye dapur sayeee.....ha bangunan kt luar tu ialah Sek.Agama Pandan Indah..dekat jek

arghhhh.....oklh nk ZzZZZzzzzz jap...badan dah kebas2...Mr.Kay dah jauh melayari mimpi....nak join dia skli lah.....


weeiii sesapa yg rajin ,rasa2 xde pe2 nak buat sila2lah tolong aku mengemas ek hehehhe...mmg x arrr...kecuali aku letak 50 atas meja....x yah nk ngada2 efa oiiii baik komeh sendiri (eh apa daaa soal & jwp sendiri huhu...)  

Chow bebeh

Saturday, March 6, 2010

Kasut


Peluh sudah.....


Nie lah kasutnye...theee.hehehe...ok x? Nike T90

Dah lama x menjenguk blog aku ni…..bukan pe now dh bz sesgt…hahaha (yelah tu)….so nk sambung ckit cer pasal diri aku yg dh lama aku skip…..pada hari rabu lepas, aku ikut amer aka Mr.Kay Azmyth g main futsal…Dah lama aku x ikut dia main futsal bukan apa …depa stat ‘awal’ sgt ..kul 10 gitew…abis dlm kul 12-1 am…mana mak nk larat nok….sok dh nk pi kojo…x kuasa mak…tpi kali ni aku ikut sbb aku nk tgk dia main pakai kasut yg aku bg masa bufday dia bulan 2 tempoh hari….wah! klu la kasut tu ibarat gelang …bak kata org utara…lip lap lip lap …tu diaaa….berkilauan…memula tu dia malu gaks kene usik dgn kekwn dia..hahah merah padam muka dia…tpi x brp nk nmpk sbb la ni dia dh gelap ckit hehehhe….tpi biasalah kejap je depa usik …..

So oklah dia main bersemangat gaks la aku tgk…de jugak jaringan yg cantik ….gerakan yg pantas & hantaran silang yg cukup menawan hati aku wakakakak……bleh gitew…yelah laki mak kan…kenelah up ckit…..de la aku snappy snap pd ari tu….ramai tul mmbr2 yg dtg..smpi byk kali tukar team…biasa lama diaorg main kali ni terpaksa main dlm 5 min then kuar….dri peluh menitas-nitas leh smpi kering nk tggu turn …hahahhaa…budak2 pesawat pon ada…..

So kepada hubby …..mmg shesuailah kasut yg I beli tu ek b! hope u love it…..

Thursday, August 20, 2009

Sport Club August Activity~Bowling Tournament @ Midvalley~


Jelingan Ayu Kak Fauziah disamping Syafiqah

Zaini, Fanny & Crystal

Minta2 lah strike...sambil diperhatikan oleh 'sifu'

Madaline and her lovely daughter

Amer & Myra

Aik dah sakit tangan ke 'Mike Tesen'?

Aloy tengah mengatur stratergy...

U rawk!!!

We are family....

Zen diapit gadis-gadis BSMART Fanny & Crystal


Myra menjerit apabila bola bowling ke longkang..





Lama x meng'up date' blog ni...bukan bz tapi mcm xde semangat nak buat..
Ok kali ini aku nk menulis activity pada last week yang di anjurkan oleh company aku BSMART TECHNOLOGY SDN BHD. Disebabkan aku sebagai ahli jawatankuasa Sport Club pada Tahun ini...dan activity ni pon aku yg cadangkan maka pada 12/8/09 jam 6pm bertempat di Midvalley,telah berjalannya tournament Bowling ini...walaupon ada beberapa nama yang tidak menghadirkan diri namun game ni ttp berjalan dgn lancarnya....terbahagi kepada 5 kumpulan dan setiap kumpulan terdiri 5 ahli(ada yg terpaksa main 2 kali)...
Memang meriah semasa game berlangsung...usik mengusik dan ada yg x pernah main tetapi nyata ada jugak bakat utk men'hayun' bola bowling dgn bergaya...heheh....Di sini aku sertakan pic2 kami dgn penuh bergaya menghabiskan sebanyak 4game...Harapan selepas ini ada lg activity bowling ni....

Keputusan Perlawanan Bowling:

Team Standings

1. Team No.3

· Fadzil

· Amer

· Effa

· Crystal

· Anonymous

2. Team No.4

· Zairoul

· Madaline

· Zaini

· Mohd Rafis

· Syafiq

3. Team No.2

· Mira

· Hadi

· Fauziah

· Chua Jiin Hong

· Siti Rafiqah

4. Team No. 1

· Arina

· Akmal

· Farid

· Thwee Tien Chuan

5. Team No.5

· Fanny

· Zen Ng

· Kogi

· Patrick

· Anonymous

Individual Standings

1.Fadzil

2. Akmal

3.Zaini

4.Anomus (Team 3)

5.Amer

6.Zairoul

7.Mira

8.Mohd Rafis

9.Chua Jiin Hong

10. Patrick

11.Siti Rafiqah

12.Crystal

13.Razz

14.Thwee Tien Chun

15.Anomus (Team 5)

16.Arina

17.Effa

18.Kogi

19.Fauziah

20.Hadi

21.Madaline

22.Syafiq

23.Fanny

24.Zen Ng

25.Farid


Saturday, July 18, 2009

My Wedding:Episode~Kajang



















Reception kali ni belah Amer plak yang berlangsung kt Kajang...2 minggu selepas reception kt Muar.Bertempat di rumah Ita(my sis in law). So dgn persiapan yg sederhana tpi penuh muafakat adik beradik belah husband maka berjalanlah majlis tersebut dgn sederhananya....Aku dah siap menempah kain yg di beri hadiah pada aku oleh kwn aku semasa beliau holiday di Bandung...terima kasey pada Zaza sbb kain tu mmg cantik sgt...kali ni mmg xde lawak seram utk aku ceritakan sbb solekan aku kali ni mmg cantiklah...sbb kali ni aku dh awal2 beritau kt kakak Ayu (kedai di sebelah metro kajang)jenis solekan yg aku suke...
Kali ni aku nk ucapkan berterima kasih kt tuan rumah sbb bg pinjam buat majlis ni..Abg Sham & Ita..bunga telur yg mmg D Boom plak K.Long dan anak buah aku Baizura(sefamily)..Mak Abg Sham,Acik,ain dan Nurul..Asu & wifey(byk tlg kami... tq very much)Atan & Kak Ina sbb sanggup dtg tlg masa majlis tu .Org yg terpenting of coz Mak Mentua aku tq Mak...sapa lg erk?sorilh klu de nama yg tertinggal...
Reception ni aku n hubby buat secara sederhana jek...so yg dtg side aku mmg ramai jugak...cume yg tertinggal kakak aku Zeenat & husband dia sbb masa tu dia admitted kt SJMC...aku nk minta maaf sbb de gak kwn2 aku yg aku mmg terlupe nk ajak...Pada Zaza& Hubby...Kak Finas tq for coming...(masa tu first time jumpa k.Finas)

kt sini de sedikit pic utk aku nk berkongsi dgn korang....Enjoy...

My Wedding:Episode~Reception in Muar







So abis cerita untuk akad nikah...so aku bergegas balik selepas nikah di masjid...bermula plak lawak 'seram'yg no.2 plak....ialah masa aku solek & persiapan utk persandingan tiada sapa nk temankn aku...aku punyalah colorkan rmbut aku utk majlis ni..tup-tup 'pak andam' kuarkan rmbut palsu plak..dalam hati aku ah!sudah aku kene pakai ke rmbut palsu tu??aku tnya kt assistant 'pak andam' "rambut palsu ke kene pakai?' dia angguk jek...mmg lah masa aku perbincangan sebelumnya mmg xde mention apa2 psl arrangement psl dandanan rmbt nih(mayb silap aku x beritau dia awal2 aku x nk pakai rmbt palsu) siap atas rmbt palsu tu mcm setepek bunga kt atasnye...(mak aku ckp mcm taik lembu) hahahahah....mmbr aku ckp aku mcm Ramlah Ram lah(yang x tahan tu de plak adik mmbr aku nyanyi lagu Ramlah Ram)siot jek...so...aku mmg jenis yg x malas nk byk kerenah tadah je la kepala....aduh..mmg rasa lain macam dan semacam jugak lah....dlm hati aku masa harap sgt husband aku ni suke dgn pertampilan aku...ramailah tetamu dh dtg termasuk kwn2 aku (terima kasih korang sbb dtg masa majlis perkahwinan aku)...bila dh tiba waktu aku nk pergi menjemput husband aku tu...aku tgk dia terkejut kali ke-2 plak....muka dia mmg nmpk lah mcm x puas hati..dlm hati aku dh agak dah ni, mesti psl rmbt palsu aku nih...sah! mmg betul ...bila smpi je kt dia, sempat amer bisik lenbut kt aku "Yang..asal u pakai rmbt palsu?" aku just geleng jek....x tau nk ckp pe....nk tak nak...aku cube buat aku lah org yg paling cantik kt situ...hahahahah...

Bila abis jek majlis...bila tgk pic balik...byk lah komen2 yg mendtg, tpi x pelah not bad jugak lah klu dlm gambar(leh edit hehehe)....

Aku nak ucapkan ribuan terima kasih pada ahli keluarga aku...mak ayah.. kt seluruh org kampung(byk tlg family aku), mana x nye diaorg bg beras lah,gula, kuih muih ish... mcm-mcm lg, gula mmg byk giler aku tgk, setengah tahun x yah beli gula,punyalah byk dan aku kagum kt kampung aku masih mengamalkan gotong royong,klu kenduri mmg senang, sume org dtg tolong bak kata org jawa 'Rewang'(org jawa johor jek guna bahasa ni)..Sedara mara aku yg dtg dari dekat & jauh2....tima kasey bebyk, x lupa gak pd kwn2 sekolah aku..kwn2 dri KL, mmbr ofc aku last wawa & mike...tq all...harap kalian berpuas hati dgn hidangan pd masa tu..
Pada ahli family husband aku,mak mentua aku..ita & husband..nurul,asu,k.long sefamili,k.ngah sekeluarga,pak tih n family,parid& ekin,acik,nurul,ain dan kwn2 amer.....TQ ALL...

Pada Hakim...tq very much kerana jdi OP masa majlis perkahwinan aku dan merakamkan waktu2 bersejarah bg kami berdua...ko mmg best..

Wednesday, July 15, 2009

My Wedding:Episode- Akad Nikah
























































Tanggal 22 Nov 2008 bertempat di Panchor Muar..aku selamat di ijab kabulkan….mlm sebelumnya aku tak dapat tido (biasalah tu kan) Syukur alhamdulilah semuanya berjalan dgn lancar w’pon keadaan aku yang kurang selesa disebabkan:
1)Aku terperanjat lihat diri sendiri
2)Suamiku terkedu melihat isterinya
3)Orang sekeliling terpina melihat aku(entah apa yg dia org kutuk tu hahahah)
Nak tau pasal pe?heheh geli hati aku nk cerita sbb makeup aku…aku pun x sangka leh jdi mcm tu…eye shadow aku colour hijau…hahahhah…pas tu nk cepat …smpi tudung aku pon aku rasa x selesa…tpi mende dah lepas kan?nk buak guano…

So di ringkaskan cerita, masa majlis pernikahan tu (kt Masjid Kg. Jawa) mmg aku rasa hiba dan pilu lebih lagi melihat kedua ayah & mak…sayu je tgk aku..mayb sbb nak melepaskan aku sebagai anak perempuan terakhirnya utk diserahkan pd suami tercinta…aku nagis x hingat…terbayang dosa2 aku pada mereka ..terus aku mohon ampun kt ayah mak atas semua kesilapan aku sebagai anak….(tat kala ni airmata x henti mengalir)…

Kepada suamiku….terimalah i sebagai isteri dgn seadanya…effa akan sedaya upaya buat yang terbaik untuk family kita nnti….salah atau silap effa harap b maafkan…harapan efa pada b bimbinglah effa utk menjadi isteri yang terbaik….

Popular Posts