About Me

My photo
Ampang, Kuala Lumpur, Malaysia
I intend to keep the web site updated on a regular basis. I’m happily married with my loving husband. A bubbly person; easy going and adore children so much. Follow My Links to access my photographs and blog Cheers!!!!

PROMOTION PHOTOGRAPHY :

Waktu

Saturday, July 18, 2009

My Wedding:Episode~Kajang



















Reception kali ni belah Amer plak yang berlangsung kt Kajang...2 minggu selepas reception kt Muar.Bertempat di rumah Ita(my sis in law). So dgn persiapan yg sederhana tpi penuh muafakat adik beradik belah husband maka berjalanlah majlis tersebut dgn sederhananya....Aku dah siap menempah kain yg di beri hadiah pada aku oleh kwn aku semasa beliau holiday di Bandung...terima kasey pada Zaza sbb kain tu mmg cantik sgt...kali ni mmg xde lawak seram utk aku ceritakan sbb solekan aku kali ni mmg cantiklah...sbb kali ni aku dh awal2 beritau kt kakak Ayu (kedai di sebelah metro kajang)jenis solekan yg aku suke...
Kali ni aku nk ucapkan berterima kasih kt tuan rumah sbb bg pinjam buat majlis ni..Abg Sham & Ita..bunga telur yg mmg D Boom plak K.Long dan anak buah aku Baizura(sefamily)..Mak Abg Sham,Acik,ain dan Nurul..Asu & wifey(byk tlg kami... tq very much)Atan & Kak Ina sbb sanggup dtg tlg masa majlis tu .Org yg terpenting of coz Mak Mentua aku tq Mak...sapa lg erk?sorilh klu de nama yg tertinggal...
Reception ni aku n hubby buat secara sederhana jek...so yg dtg side aku mmg ramai jugak...cume yg tertinggal kakak aku Zeenat & husband dia sbb masa tu dia admitted kt SJMC...aku nk minta maaf sbb de gak kwn2 aku yg aku mmg terlupe nk ajak...Pada Zaza& Hubby...Kak Finas tq for coming...(masa tu first time jumpa k.Finas)

kt sini de sedikit pic utk aku nk berkongsi dgn korang....Enjoy...

My Wedding:Episode~Reception in Muar







So abis cerita untuk akad nikah...so aku bergegas balik selepas nikah di masjid...bermula plak lawak 'seram'yg no.2 plak....ialah masa aku solek & persiapan utk persandingan tiada sapa nk temankn aku...aku punyalah colorkan rmbut aku utk majlis ni..tup-tup 'pak andam' kuarkan rmbut palsu plak..dalam hati aku ah!sudah aku kene pakai ke rmbut palsu tu??aku tnya kt assistant 'pak andam' "rambut palsu ke kene pakai?' dia angguk jek...mmg lah masa aku perbincangan sebelumnya mmg xde mention apa2 psl arrangement psl dandanan rmbt nih(mayb silap aku x beritau dia awal2 aku x nk pakai rmbt palsu) siap atas rmbt palsu tu mcm setepek bunga kt atasnye...(mak aku ckp mcm taik lembu) hahahahah....mmbr aku ckp aku mcm Ramlah Ram lah(yang x tahan tu de plak adik mmbr aku nyanyi lagu Ramlah Ram)siot jek...so...aku mmg jenis yg x malas nk byk kerenah tadah je la kepala....aduh..mmg rasa lain macam dan semacam jugak lah....dlm hati aku masa harap sgt husband aku ni suke dgn pertampilan aku...ramailah tetamu dh dtg termasuk kwn2 aku (terima kasih korang sbb dtg masa majlis perkahwinan aku)...bila dh tiba waktu aku nk pergi menjemput husband aku tu...aku tgk dia terkejut kali ke-2 plak....muka dia mmg nmpk lah mcm x puas hati..dlm hati aku dh agak dah ni, mesti psl rmbt palsu aku nih...sah! mmg betul ...bila smpi je kt dia, sempat amer bisik lenbut kt aku "Yang..asal u pakai rmbt palsu?" aku just geleng jek....x tau nk ckp pe....nk tak nak...aku cube buat aku lah org yg paling cantik kt situ...hahahahah...

Bila abis jek majlis...bila tgk pic balik...byk lah komen2 yg mendtg, tpi x pelah not bad jugak lah klu dlm gambar(leh edit hehehe)....

Aku nak ucapkan ribuan terima kasih pada ahli keluarga aku...mak ayah.. kt seluruh org kampung(byk tlg family aku), mana x nye diaorg bg beras lah,gula, kuih muih ish... mcm-mcm lg, gula mmg byk giler aku tgk, setengah tahun x yah beli gula,punyalah byk dan aku kagum kt kampung aku masih mengamalkan gotong royong,klu kenduri mmg senang, sume org dtg tolong bak kata org jawa 'Rewang'(org jawa johor jek guna bahasa ni)..Sedara mara aku yg dtg dari dekat & jauh2....tima kasey bebyk, x lupa gak pd kwn2 sekolah aku..kwn2 dri KL, mmbr ofc aku last wawa & mike...tq all...harap kalian berpuas hati dgn hidangan pd masa tu..
Pada ahli family husband aku,mak mentua aku..ita & husband..nurul,asu,k.long sefamili,k.ngah sekeluarga,pak tih n family,parid& ekin,acik,nurul,ain dan kwn2 amer.....TQ ALL...

Pada Hakim...tq very much kerana jdi OP masa majlis perkahwinan aku dan merakamkan waktu2 bersejarah bg kami berdua...ko mmg best..

Wednesday, July 15, 2009

My Wedding:Episode- Akad Nikah
























































Tanggal 22 Nov 2008 bertempat di Panchor Muar..aku selamat di ijab kabulkan….mlm sebelumnya aku tak dapat tido (biasalah tu kan) Syukur alhamdulilah semuanya berjalan dgn lancar w’pon keadaan aku yang kurang selesa disebabkan:
1)Aku terperanjat lihat diri sendiri
2)Suamiku terkedu melihat isterinya
3)Orang sekeliling terpina melihat aku(entah apa yg dia org kutuk tu hahahah)
Nak tau pasal pe?heheh geli hati aku nk cerita sbb makeup aku…aku pun x sangka leh jdi mcm tu…eye shadow aku colour hijau…hahahhah…pas tu nk cepat …smpi tudung aku pon aku rasa x selesa…tpi mende dah lepas kan?nk buak guano…

So di ringkaskan cerita, masa majlis pernikahan tu (kt Masjid Kg. Jawa) mmg aku rasa hiba dan pilu lebih lagi melihat kedua ayah & mak…sayu je tgk aku..mayb sbb nak melepaskan aku sebagai anak perempuan terakhirnya utk diserahkan pd suami tercinta…aku nagis x hingat…terbayang dosa2 aku pada mereka ..terus aku mohon ampun kt ayah mak atas semua kesilapan aku sebagai anak….(tat kala ni airmata x henti mengalir)…

Kepada suamiku….terimalah i sebagai isteri dgn seadanya…effa akan sedaya upaya buat yang terbaik untuk family kita nnti….salah atau silap effa harap b maafkan…harapan efa pada b bimbinglah effa utk menjadi isteri yang terbaik….

Saturday, July 11, 2009





































Snapshot ni kami ambil semasa sebelum bernikah….bak kata org sekarang pre-wedding photoshoot. Photographers is Pevey Hack & Reggie di putrajaya…nilah kali pertama aku menjalani photoshoot bersama hubby(masa tu still bertunang) ita kakak ipar aku & shasa
(anak ita) menemani kami waktu tu(thanks ita)…memang penat sgt tpi aku rasa enjoy…terima kasih pada Pevey Hack dan reggie sbb photo yg mereka ambik mmg cantik2…mmg pro lah diaorg ni..cume kami agak gugup sikit waktu tu sbb x pandai nk berposing…hehehe…..
Dan kad kawen yang kami buat pun menggunakan picture dari mereka….tapi design oleh abg ipar aku (asu) dan juga hubby…dan inilah hasilnya..mmg cantik…

Wednesday, July 8, 2009




Assalamualaikum…actually ini adalah second blog aku(blog yg dulu tak ingat dah password sbb dah lama x buka)…disebabkan husband aku dah ada blog dia sendiri…aku pun nak aarrr jugak...paling active psl blog ni x lain x bukan my bro-in-law aku(hedgebeewhy) & his wife(catbunge)….aku ni bukan x suke buat blog tpi dulu aku rasa aku xde cerita yang menarik nak aku kongsikan(kisah dulu sume yg pahit jer..so just leave it)…kisah hidup aku sekarang aku ibaratkan mcm pelangi…..walaupon x selalu pelangi muncul at least de jugak cahaya yg berwarna-warni kat dalam hidup aku skrg….

First of all aku nak perkenalkan diri aku cikit lah….nama aku effa nickname aku mmg byk so x mo panjangkan cerita just call me ‘effa’…married with my adoring husband Kamarul Azmil yaakub..baru je mendirikan mahligai pd 22 Nov 2008….kira newly wed jugak lah hehehe…aku suke dgn kehidupan baru ni…lebih teratur dan yg paling besh aku dh de soulmate..dan family aku jdi besar dgn kehadiran famili(in law)...

Masa lapang aku byk abiskan bersama suami tercinta..dan keluarga….hobi aku suke menyanyi(wpon suare x lah sedap sgt pun tpi boleh lah..)

ermmm...aku rasa takat sini dulu catatan pasal diri aku ok......cheers!!!

Popular Posts